KERNPLAN marketing advies
HOME             KERNPLAN             DIENSTEN             REFERENTIES             CONTACT

 

voor  creatief en innovatief ondernemen

 

 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KERNPLAN
 
J.W. Wartena
06-40938242
info@kernplan.nl
 
 
 
 

U kunt mij inschakelen als adviseur en sparring partner voor het aanscherpen en uitwerken van uw:

Productontwikkeling is voor mij een interactief proces tussen verschillende kennis- en vakgebieden, afdelingen en tussen gebruikers en makers van zowel binnen als buiten uw organisatie. Winstbijdrage en het verstevigen van uw positie zijn doel. Zowel het verfijnen van het assortiment als hele nieuwe combinaties vinden, is een uitdaging waar ik erg van hou. Laat hier mijn kunstenaars kant in uw voordeel werken.  Mijn brede en actuele kennis van vele markten & technieken, een creatieve, analytische geest, het scherp kunnen luisteren en reflecteren, vindingrijk en betrokkenheid zijn  sleutelwoorden om tot gezamenlijk resultaat te komen.

Hof van Gelre

Voor het Nederland / Engelse bedrijf Hof van Gelre heb ik een Product, Markt, Technologie analyse gemaakt.  Het bedrijf had zich gespecialiseerd in de productie van "antieke" zeer exclusieve humidors. Een humidor is een vochtregulerende kist om sigaren in te bewaren. Engelse fijnmeubelmakers wisten van 100 jaar oude, versleten piano's met hun mooie fineer en marketerie van rozenhout, wortelnoot, teak en palisander en met de ebbehout, ivoren toetsen de meest exclusieve humidor te maken. Met dit als enige product was de onderneming zeer kwetsbaar. Na onderzoek heb ik het voorstel gedaan om een drietal nieuwe product-, marktcombinaties toe te voegen;

Naast de productie van bestekkisten voor de zilverindustrie en winkelinterieurs voor de (sigaren)detailhandel zijn complete interieurs via binnenhuisarchitecten aan te bieden. Dit is een gouden kans gebleken. Zo is o.a. www.Cristofle.com afnemer geworden, de sigarenlounge van het Amstel-Hotel ingericht en belangrijke binnenhuisarchitecten in binnen en buitenland tot klant geworden.

 

Dit kan in de vorm van een strategiesessie, het sparren tijdens een vergadering, een brainstormsessie of in een andere vorm die ik graag met u in een eerste gesprek of per email afstem.